Äldrekontakt

Äldrekontakt kombinerar hjärta, hjärna och handling i kampen mot social isolering bland Sveriges äldsta. Organisationen adresserar de psykologiska och fysiologiska hindren för att bryta ensamhet genom att skapa lokala och sociala ekosystem med volontärer. Äldrekontakt för samman olika generationer i mer än 30 städer.

Under pågående Corona-pandemi har Äldrekontakt ställt om sin verksamhet för att stötta samhället i att hjälpa de äldre som är i riskgruppen med matinköp, telefonträffar och telefonföreläsningar.

Besök webbplats

“Eftersom jag numera är änka och inte har barn och barnbarn är det trevligt att få möta olika åldersgrupper. Blandningen tror jag är viktig för oss alla, för att lyssna på varandra och att kunna skratta ihop.”

Anna, 94

  • 2008

    Initial finansiering från Segersta

  • 85 %

    av gästerna upplever att Äldrekontakt gör skillnad i deras liv

  • 1000 +

    Aktiva volontärer

Antal grupper

“Med hjälp av insatser från volontärer gjorde man det möjligt för äldre att regelbundet få träffa andra i samma situation. Volontärernas engagemang gör stor skillnad i dessa människors liv och hälsa.”

Therese Gyll, VD


Andra investeringar

Segersta har investerat i 12 onoterade verksamheter. Alla har det gemensamt att de har en potential att bli ledande i sin bransch.


Har ni vad vi letar efter?

Vi är en långsiktig ägare som tillsammans med bolagets ledning kämpar för att kontinuerligt förbättra och utveckla verksamheten.

Läs mer