Om Segersta

Vi är en stark och kompetent partner med ambitionen att tillföra våra portföljbolag ledning, strategi och kapital.

Vi investerar i företag som vill utvecklas

Segersta är ett familjeägt investeringsbolag som investerar i små och medelstora onoterade företag med potential att bli ledande i sin bransch. Vi är en nära partner med ambitionen att bidra med ledning, strategi och kapital. Vårt team kan bidra med erfarenheter från entreprenöriella verksamheter, management consulting, strategiutveckling, M&A, försäljning, konceptutveckling och finans.

Årsredovisning

Vår historik

2020

Fastighetsförvaltaren Allgranth förvärvar Svensk Arboristtjänst.

 

Segersta säljer friskvårdsbolaget Actiway.

2019

Segersta investerar i Allgranth. Bolaget hjälper bostadsrättsföreningar, företag, privatpersoner med allt inom hus och hem.

2018

Äldrekontakt fyller 10 år. Jubileet firas med ny hemsida, ny logotyp och fortsatt expansion av hela verksamheten.

2017

Norma/RUAG köper Gyttorp från Segersta. RUAG utvecklar och marknadsför tekniska lösningar inom flygfart, säkerhet och försvar, för användning på land, i luften och i rymden.

 

Segersta förvärvar Antiphon AB. Bolaget är en ledande tillverkare av stomljudsdämpande mattor och plåtlaminat för bilindustrin.

2016

TF Bank noteras på Stockholmsbörsen (mid cap).

 

Segersta bildar bolaget AgeWell. Ett samlingsnamn för familjen Gylls önskan att göra något positivt åt äldres situation i Sverige.

 

AgeWell investerar i Activage – Europas första träningskoncept helt utvecklat för oldsters.

2015

ArtWorks är ett start-up företag med avsikt att bli ett Hemnet för gallerikonst. Segersta deltar i första såddfinansieringen.

 

Cactus delas till två separata dotterbolag: Cactus Rail AB (”Rail”) och Cactus Utilities AB.

2014

Friskvårdschecken lanserar ActiWay och byter samtidigt namn till ActiWay. För första gången kan medarbetare använda sina friskvårdsbidrag utan fysiska betalmedel eller webbaserade förköp.

 

Segersta investerar i Svensk Arboristtjänst med ambitionen att skapa ett av branschens snabbast växande företag.

2013

Segersta säljer sitt innehav i designbyrån Neumeister. Under Segerstas tid har Neumeister mer än fyrdubblat sin omsättning med ett bibehållet positivt resultat.

2012

Time Finans söker bankoktroj och byter namn till TF Bank AB.

2011

Segersta genomför en LBO på Cactus Uniview.

2010

Time Finans grundar via ett JV en inkassoverksamhet – Gate Inkasso. Denna verksamhet säljs i slutet av året till Intrum Justitia.

 

Cactus förvärvar Radius Control System (Uniview) och tar namnet Cactus Uniview.

2009

Halens bolagiserar verksamhetens finansrörelse i ett eget bolag – Time Finans AB.

2008

Segersta bildar ett konsortium, Consortio, som förvärvar postorderföretagen Halens och Cellbes. Consortio köper även e-handelssajten Bubbleroom.

 

Den ideella organisationen Äldrekontakt grundas av Segersta, och genomför sina första fikaträffar för äldre och volontärer.

2007

Segersta genomför två kompletteringsförvärv till Gyttorp Cartridge Company och skapar Gyttorp-koncernen.

 

Segersta är med och utvecklar Neumeister, en strategisk designbyrå med ambitionen att bli en av Sveriges ledande.

2006

Friskvårdschecken lanseras på marknaden, för att växa till att bli störst på marknaden för värdecheckar för friskvård.

 

Segersta förvärvar Cactus, ett företag som utvecklar system för processautomation för vatten och avlopp, järnvägar, fjärrvärme- och kärnkraftverk.

2005

Segersta förvärvar Gyttorp Cartridge Company. Ammunitionsfabriken tillverkar ammunition till såväl jakt som lerduveskytte, och startades av Alfred Nobel.

 

Sören Gyll och Robert Gyll grundar Segersta, ett familjeägt investmentbolag med mål att vidareutveckla små och mellanstora företag med potential att bli ledande inom sin bransch.

Vi på Segersta

Robert Gyll

Robert är grundare och medgrundare av ett antal bolag, såsom Vitea, ActiWay, Äldrekontakt och Segersta. Robert har tidigare arbetat som managementkonsult på McKinsey & Co. Han har bred erfarenhet av affärs-, koncept-, och försäljningsutveckling. Robert är VD i Segersta samt ordförande i Segersta, Segersta Gård, Antiphon, Cactus Holding, AgeWell och Äldrekontakt.

Fredrik Linder

Fredrik är civilekonom med drygt 20 års erfarenhet inom den finansiella sektorn. Han har arbetat med bland annat aktie- och bolagsanalys liksom transaktions- och finansieringsrådgivning. Som aktiv investerare med styrelseansvar och operativt ansvar i flera bolag har Fredrik god erfarenhet av det mindre bolagets utmaningar i olika utvecklingsfaser och inom ett flertal branscher. Fredrik har arbetat för Segersta sedan 2010. Fredrik är styrelseledamot i Antiphon.

Lovisa Öhnell

Lovisa är journalist och civilekonom med lång erfarenhet från ledningspositioner i entreprenöriella serviceorganisationer. Hennes bakgrund som strategikonsult hos McKinsey & Co har givit henne kunskap om ett brett utbud av branscher och problemställningar, medan den operationella erfarenheten säkrar insikt i hur man genomför verkliga förändringar i en organisation. Lovisa är vice VD för Segersta. Hon är även styrelseordförande i Activage samt ledamot i Svensk Arboristtjänst och Äldrekontakt.

David Pantzer

David är Ekonomiingenjör med lång erfarenhet av detaljhandel från ICA och Menigo. Han har arbetat i ledande positioner med framförallt Inköp/Förhandlingar, Affärsutveckling och Supply Chain. David kombinerar strategisk erfarenhet av att utveckla affärer och organisationer med operativ kunskap och erfarenhet av förändringsledning med fokus på att skapa lönsamhet och kundnöjdhet. Han är styrelseordförande i Artworks och Allgranth samt ledamot i Antiphon.

Lars Wiklund · Senior Advisor

Lars är civilekonom och har ca 35 års erfarenhet från näringslivet i en mängd olika roller med fokus på finansiell rådgivning, strategisk utveckling och som aktiv ägare. Förutom egenutvecklade företagsidéer inom det finansiella området har han som rådgivare bistått företagsledningar och styrelser i en mängd olika branscher. Lars har även haft eller har ett aktivt ägande i ett trettiotal engagemang; allt från start-up-företag till mogna företag.

Sören Gyll · Senior Advisor

Sören Gyll är en av Sveriges främsta företagsledare, och har ett djupt och långsiktigt engagemang som rådgivare i Segersta. Hans erfarenhet som företagsledare för tunga industriföretag som Rank Xerox, Uddeholm, Procordia och inte minst Volvo. Sören har en bred och lång styrelseerfarenhet både som ordförande och ledamot i ett antal svenska storföretag såsom; Skanska, SKF, Pharmacia Upjohn, SCA, Svenskt Näringsliv m.m.