Agewell

AgeWell ägs av Segersta och är ett samlingsnamn för familjen Gylls önskan att göra något positivt åt äldres situation i Sverige. Här kan du läsa mer om de projekt vi stöttar just nu.

Besök webbplats

Äldrekontakt

Verksamhetsstöd. Förra året genomfördes 779 träffar runtom i landet och som resulterade i ca 19 000 timmars individuell glädje för de äldre. Äldrekontakt inledde också ett samarbete med Oxford University för att ta fram en svensk version av en internationell validerad metod för att bedöma effekten av interventioner på människors aktivitet och delaktighet.

Activage

Verksamhetsstöd. Activages center för aktiva seniorer fortsätter att utvecklas. Idag har man ca 1 000 aktiva medlemmar i sina tre aktivitetscenter. Activage utvecklar också en app för att synliggöra och förenkla medlemmarnas sociala aktiviteter.

IFK Stocksund flicklag

Bidrag. En del av bidraget skall ges till att betala tävlings-, rese-, klädkostnader för flickor i laget som kämpar för att bli bättre men som begränsas av ekonomiska skäl. Den andra delen av bidraget skall ges för att stötta ledarnas ”road to college”-initiativ där flickorna skall kunna ges möjlighet att söka fotbollsstipendium på college i USA.

Äldrekontakts telefonträffar

Genom telefonträffar får äldre pensionärer möjlighet att berika sig och prova nya saker ifrån hemmets lugna vrå. Vill du delta i stolyoga eller lära dig mer om Sveriges historia?

  • 4 st

    Antal etablerade projekt

  • 2016

    Initial finansiering från Segersta


Andra investeringar

Segersta har investerat i 12 onoterade verksamheter. Alla har det gemensamt att de har en potential att bli ledande i sin bransch.


Har ni vad vi letar efter?

Vi är en långsiktig ägare som tillsammans med bolagets ledning kämpar för att kontinuerligt förbättra och utveckla verksamheten.

Läs mer